Голова ЄБРР в Україні подасть до суду на Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄБРР в Україні подасть до суду на Нацбанк

Фондовий ринок
1102
Члени наглядової ради Ощадбанку, яких не затвердив на свої посади Національний банк України, подадуть до суду на Нацбанк. Серед позивачів — голова Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунер.
Про це Аджунер повідомив у коментарі виданню «Економічна правда».
«Члени наглядової ради Ощадбанку – це висококваліфіковані професіонали з багаторічним досвідом роботи, який беззаперечно свідчить про їхню компетенцію і відмінну репутацію на вітчизняній та міжнародній арені. Ми твердо переконані, що рішення НБУ було упередженим і необґрунтованим та не відповідало встановленим процедурам та нормам», — повідомив Аджунер
За його словами, рішення Нацбанку, яким не затвердили новий склад наглядової ради Ощадбанку, «не відповідає процедурним та правовим вимогам» державного управління, а також свідчить про «відсутність прозорості у ході ухвалення такого рішення».
«Важко уявити собі більшу безконтрольність і зверхність. Тому ми це рішення перевіримо на предмет законності в українських судах. Ми впевнені, що воно не витримає такої перевірки і буде скасовано», — додав Аджунер.
Нагадаємо, що у Нацбанку таке рішення про незатвердження складу наглядової ради Ощадбанку пояснили тим, що кандидати провалили тестування та показали «негативні результати» під час співбесіді.
«Ці рішення прийняті за результатами співбесіди, проведеної Кваліфікаційною комісією за участі Правління Національного банку. Керуючись своїм правом, Національний банк вимагатиме заміни вказаних членів наглядової ради», — повідомили у Нацбанку.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас