Президент доручив скасувати земельний мораторій до 1 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент доручив скасувати земельний мораторій до 1 грудня

Аграрний ринок
1199
Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів України розробити законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 жовтня, а також Верховній Раді скасувати земельний мораторій до 1 грудня 2019 року.
Про це Зеленський сказав під час прес-брифінгу в Києві.
“Запровадження ринку землі. Розробити та внести на розгляд парламенту законопроект про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасувати мораторій на продаж землі. Термін – до 1 жовтня 2019 року. Відповідальний – Олексій Гончарук (прем’єр-міністр – ред.), міністр економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов”, – сказав Зеленський.
Він також доручив пояснити суспільству, що “ніхто ні в кого не буде відбирати землю”, а земельна реформа спрямована на розвиток українського фермерства і, передусім, захист дрібного власника.
“Ухвалити закон про ринок сільськогосподарських земель і скасувати мораторій на продаж землі. Термін – до першого грудня 2019 року. Відповідальні – голова Верховної Ради Дмитро Разумков, глава депутатської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, голова комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський”, – додав Зеленський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас