Гончарук поки що не знає, як стримати ціни на газ для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук поки що не знає, як стримати ціни на газ для українців

Енергетика
1200
Новообраний прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що уряд робитиме все можливе, щоб ціни на газ для людей у платіжках не зростали, але ще не знає, як це зробити.
Про це він заявив в інтерв’ю “Українській правді”.
“Для того, щоб уникнути спекуляцій. Це правда, що у сховищах закуплено достатній обсяг газу для того, щоб впевнено себе почувати взимку. Це дає нам більш впевнену позицію і на переговорах, і в плані ціни на газ. Ми як уряд робитимемо все можливе, щоб людина в платіжках не бачила більших цифр. Яким чином ми це робитимемо? Ми подивимося, я цього ще не знаю. Дуже багато чого залежить від ціни на газ у світі. Сценаріїв дуже багато”, – повідомив прем’єр.
Він зазначив, що цей і наступний рік для України будуть надзвичайно складними.
“Нам треба багато віддавати боргів за минулі роки. У наступному році ми змушені віддати кожну третю гривню бюджету на обслуговування боргу. Це величезні гроші. Тобто країна працює, а третини грошей відразу немає. І це не єдина проблема”, – заявив Гончарук.
“Україна буде ефективнішою за два-три роки – я можу сказати напевно, тому що розумію, що будуть певні результати. Що робити під час цього періоду для того, щоб людям ставало не гірше і вони відчували, що щось таки відбувається – над цим ми будемо думати. Але це точно наше завдання”, – сказав прем’єр.
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас