Уряд не повинен втручатися в ціноутворення на енергоносії - прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд не повинен втручатися в ціноутворення на енергоносії - прем'єр

Енергетика
835
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що уряд не повинен втручатися адміністративними рішеннями в ціноутворення на енергоносії.
Про це він сказав під час зустрічі з журналістами.
Відповідаючи на питання про ціни на газ для населення, Гончарук зазначив: “Я вважаю, що тут є дві складові: перша складова – уряд взагалі не повинен втручатися адміністративними рішеннями в ціноутворення, навіть на енергоносії. Це неправильно”, – сказав він.
“Коли політик починає втручатися в ціну, це призводить до неефективності, корупції і до популізму. Цього не повинно бути”, – заявив він.
“Якщо є якась частина населення, яка сама не справляється з ринковою ціною, держава повинна допомогти. Ми повинні зрозуміти хто це, і допомогти прямо, аж до того, що оплатити вартість цього ресурсу”, – додав прем’єр.
“Тому коли ми говоримо про платіжку, тобто про цифру, яку людина побачить, то це проблема уряду. І треба працювати над тим, щоб, по-перше, цифри не підвищувалися, і ми будемо робити для цього все від нас залежне”, – сказав Гончарук.
З іншого боку, додав прем’єр, ті люди, які не можуть впоратися з існуючими цифрами, повинні отримати відповідну допомогу держави.
“Ми зараз уважно вивчаємо ситуацію на енергетичних ринках. Звісно, тяжко реагувати в перші тижні роботи на якісь виклики, які з’являться, але я думаю, що ми з будь-якої ситуації знайдемо гідний вихід”, – зазначив Гончарук.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас