Volkswagen виплатить 100 мільйонів через помилкові дані про витрату палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen виплатить 100 мільйонів через помилкові дані про витрату палива

Фондовий ринок
1064
Німецький автомобільний концерн Volkswagen виплатить своїм клієнтам в США компенсації через помилкові дані про витрату палива.
Про це пише “Німецька хвиля”.
Мова йде про приблизно 98 тисяч автомобілів марок Volkswagen, Audi, Bentley, Porsche, випущених з 2013 по 2017 роки.
За даними відомства, на частині автомобілів цих марок було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло на випробувальних стендах занижувати показники витрати бензину, а також вмісту речовин у вихлопних газах.
Концерн погодився виплатити причетним клієнтам в Сполучених Штатах від 5,4 до 24,3 долара за кожен місяць володіння моделлю зі списку. Загальна сума компенсацій становить близько 96,5 млн доларів (у перерахунку – 87,6 млн євро).
В результаті ініційованих владою США у вересні 2015 року розслідувань VW змушений був визнати, що на кілька мільйонів проданих у світі автомобілів було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати тестами на відповідність двигунів екологічним стандартам.
“Дизельгейт” спричинив масове відкликання продукції VW з ринку для усунення технічних фальсифікацій. Концерн досяг з владою США угоди про штрафні та компенсаційні виплати на загальну суму понад 18 млрд доларів в рамках врегулювання скандалу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас