Банки отримали додаткові можливості під час фінмоніторингу - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки отримали додаткові можливості під час фінмоніторингу - НБУ

Казна та Політика
644
Нацбанк продовжує робити максимально прозорим порядок застосування заходів впливу до банків та небанківських фінансових установ.
Про це повідомила прес-служба НБУ.
Зокрема, з метою проведення безперервного діалогу з учасниками ринку, щодо яких проводяться перевірки, регулятор унормував практику проведення колегіальних зустрічей з представниками фінустанов під час моніторингу. Тепер зустрічі можуть відбуватися до початку перевірки, після її завершення або ж під час виїзної перевірки/безвиїзного нагляду.
Зміни також дозволили представникам установ брати участь в засіданнях Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків та надавати пояснення щодо обставин та фактів порушень.
Регулятор також врахував пропозиції установ та збільшив з 10 до 20 календарних днів строк інформування про початок виїзної перевірки з питань фінансового моніторингу, а також зафіксував завчасне надання учасникам ринку переліку питань, що підлягають виїзній перевірці.
Нацбанк передбачив можливість надавати довідку чи акт за результатами нагляду в електронному вигляді, а також затвердив перелік типових форм відповідей на запити НБУ, що дозволить банкам скоротити час на підготовку інформації на них.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас