Samsung і Huawei захопили третину світового ринку смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung і Huawei захопили третину світового ринку смартфонів

Фондовий ринок
726
Два провідні виробники зуміли зміцнити свої позиції на тлі спаду індустрії мобільних телефонів.
У другому кварталі 2019 року в світі було продано 368 млн мобільних телефонів. Це на 1,7% менше, ніж у попередньому звітному періоді, повідомила дослідницька компанія Gartner. Аналітики відзначили, що найбільш стрімко в квітні-червні цього року знижувався попит на преміум-смартфони.
І це незважаючи на те, що виробники намагалися зацікавити покупців преміум-функціями – такими, як камери з декількома об’єктивами, потужні батареї, безрамкові дисплеї – оснащуючи ними дешевші моделі. Водночас телефони середнього та низького цінового діапазону користувалися більш стійким попитом.
Лідери ринку – Samsung і Huawei – в порівнянні з результатами 2018 року зуміли зміцнити свої ринкові позиції. Південнокорейська компанія відвантажила в другому кварталі 75,1 млн телефонів, завоювавши частку ринку 20,4% (19,3% роком раніше).
Продажі згаданого китайського виробника перевищили 58 млн штук (15,8%; в 2018-му – 13,3%). Таким чином, у другому кварталі поточного року дві названі компанії сукупно контролювали 36,2% загальносвітового ринку смартфонів.
Аналітики Gartner відзначили успіх серії Galaxy A від Samsung. А також досягнення Huawei, яка зуміла зміцнити свої ринкові позиції, незважаючи на санкції США.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас