В НБУ не прогнозують нову економічну кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ не прогнозують нову економічну кризу

Валюта
2645
Голова Національного банку України Яків Смолій повідомив, що НБУ не прогнозує настання нової економічної кризи в Україні у 2019-2020 роках.
Про це Смолій повідомив у інтерв’ю виданню The Page.
«Ми очікуємо на зростання економіки на 3% у 2019-2020 роках. І не бачу якихось перешкод, щоб не досягти цього показника. Прогнози щодо врожаю зернових хороші. Кон’юнктура на зовнішніх ринках залишається для нас сприятливою. Ціни на зерно, пшеницю, кукурудзу – на рівні попередніх років», — повідомив Смолій.
Водночас голова Нацбанку зазначив, що на економіку України може вплинути зовнішньоекономічна ситуація у світі, пов’язана з торговельними війнами та уповільненням економік країн – торговельних партнерів України. Водночас такий вплив Смолій назвав «частковим».
«Продовження співпраці з МВФ, яке дасть доступ до зовнішнього фінансування більш дешевого, ніж розміщення цінних паперів, дозволить нормально пройти пікові виплати, які у нас є цього і наступного року», — повідомив Смолій.

Довідка Finance.ua:

  • Остання світова економічна криза відбулася у 2008 році, при цьому відповідно до циклічної теорії економічного розвитку, подібні кризи повторюються кожні 10-12 років.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас