Кабмін схвалив EUR52 млн кредиту ЄБРР для "Укргазвидобування" під держгарантії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив EUR52 млн кредиту ЄБРР для "Укргазвидобування" під держгарантії

Казна та Політика
113
Уряд України на засіданні підтримав позицію Мінфіну про схвалення кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) для ПАТ “Укргазвидобування” (УГВ) під гарантії уряду на суму EUR51,85 млн для збільшення видобутку газу.
Про це повідомила голова Мінфіну Оксана Маркарова.
Маркарова уточнила, що кредит надається за ставкою місячного EURIBOR + 1% річних з одноразовою комісією 1% суми траншів, комісія за зобов’язаннями – 0,5%.
Проект передбачає купівлю 10 бурових верстатів і модернізацію турбін для підвищення енергоефективності.
В рамках проекту УГВ має укласти угоду з Мінфіном про погашення заборгованості перед державою за виконання гарантійних зобов’язань, забезпеченням якого виступить застава майнового права на отримання грошової виручки від реалізації газу в розмірі 170% від суми кредиту.
“Хоча це невелика операція – EUR52 млн, вона є дуже важливою, оскільки спрямована на заходи зі збільшення ефективності видобутку компанії і фінансування обладнання, яке допомагає реабілітувати наявні свердловини. Також ЄБРР мобілізував технічну допомогу для проведення програми зменшення викидів метану, яка буде імплементована паралельно з інвестиційною програмою”, – коментувала раніше проект голова українського офісу ЄБРР Марина Петрова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас