90% заяв на працевлаштування в Польщі - від українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

90% заяв на працевлаштування в Польщі - від українців

Особисті фінанси
452
За І півріччя 2019 кількість українців, які працювали в Польщі, становила 90% від всіх заяв на працевлаштування іноземців в цій країні.
За підсумками періоду січень-червень цього року на працевлаштування в Польщі іноземці подали 846 тисяч заяв, що свідчить про збільшення показників на 13% в порівнянні з минулим роком.
Незважаючи на те, що спрощену процедуру працевлаштування мають громадяни Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, Росії та України, 90% заяв на роботу подали саме українці. 4% становлять заявки мігрантів з Білорусі, а на третьому місці за кількістю – молдавани.
Польська економіка активно розвивається саме за рахунок трудових мігрантів, які потрібні в галузях промисловості і транспортно-логістичних напрямках. В агентствах працевлаштування відзначають, що роботодавці в Польщі вже пристосувалися до потреб працівників-українців, тому часто вибирають їх при нестачі на ринку праці.

Мої Fiнанси:

  • При 8-годинному робочому графіку в Польщі можна заробити близько 15 тис. грн (за мінусом оплати за проїзд та проживання), при 12-годинному – від 20 до 35 тис. грн (дані Держстату за червень 2019).
  • У 2018 році 7-9 мільйонів трудових мігрантів працювали за межами України.
  • За даними Посольства Польщі в Україні, найчастіше українці обирають професії фізичної праці: в галузі будівництва та ремонтних робіт, у транспортній сфері, сільському господарстві, сфері обслуговування, на виробництві заводів і фабрик.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас