Кабмін знизив тарифи на електроенергію для промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін знизив тарифи на електроенергію для промисловості

Енергетика
1317
Влада змінила умови Положення про покладання спеціальних обов’язків (ПСО) в галузі електроенергії, через що промисловість зможе купувати електроенергію дешевше.
Про це заявив представник президента у Кабінеті Міністрів Андрій Герус.
Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів.
Документ змінить вартість електроенергії в бік зниження на 21 коп./КВт⋅год для непобутових споживачів, серед яких школи, лікарні, дитячі садки, малі і великі підприємства.
Герус впевнений, що якщо робота щодо рішення буде просуватися досить швидко, то зниження цін відбудеться ще 1 вересня. Нині влада активно працює над цим, і наразі тариф обіцяють знизити до 11 коп./кВт⋅год.
Відповідно до ухваленого Кабміном документу, за спецобов’язками виставлено на продаж 90% «Енергоатому» і 35% «Укргідроенерго», через що ціни на електроенергію для промспоживачів будуть знижені на 21 коп./кВт⋅год.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з новим ринком електроенергії, який діє з 1 липня, ціна на електрику для непобутових споживачів встановлюється залежно від ринку. Сума оплати формується на біржі, де її купують постачальники.
  • Тарифи для промисловості на послуги з розподілу електроенергії для 1 і 2 класу напруги становлять 39,55 грн / МВт · год і 166,63 грн / МВт · год відповідно без урахування податку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас