КВБЗ показав, як будує новий регіональний дизель-поїзд (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КВБЗ показав, як будує новий регіональний дизель-поїзд (фото)

Технології&Авто
2478
На Крюківському вагонобудівному заводі в рамках виконання контракту з “Укрзалізницею” йде будівництво регіонального дизель-поїзда ДПКр-3. Поїзд складатиметься з трьох вагонів, його укомплектують силовими установками потужністю 588 кВт виробництва німецької компанії Voith Turbo.
Про це повідомляє КВБЗ, який оприлюднив фотографії з будівництва поїзда і пояснив деякі особливості його створення.
Так, моторними будуть два вагони, що є головними. Приводних візків теж буде два. Застосування двох силових установок і двох моторних візків обумовлено тендерною документацією на закупівлю дизель-поїздів. Такий підхід покликаний зменшити витрати на ремонт і обслуговування додаткових вузлів і деталей в конструкції ходових частин і складу в цілому.
Блок охолодження силової установки, який в попередньому дизель-поїзді знаходився в підвагонному просторі, перемістився на дах головних вагонів. Така схема розташування блоків охолодження знизить ймовірність попадання в радіатори пилу, пуху і бруду.
Енергопостачання проміжного, немоторного вагона буде здійснюватися від двох генераторів силових установок, розташованих на головних вагонах.
Передбачається, що новий поїзд буде більш екологічним, ніж його попередник, за рахунок менших викидів шкідливих речовин.
У вагонах ДПКр-3 встановлюють три салонні кондиціонери інверторного типу потужністю 26 кВт кожен. Такі кондиціонери дають можливість плавно регулювати швидкість обертання компресора. В результаті зменшиться споживання електроенергії, що в свою чергу зменшить навантаження на силову установку.
Поїзд отримає 170 місць – першого і другого класів. У проміжному вагоні першого класу крісла розташовані за схемою 2х2. Ширина сидіння в найбільш широкій частині не менше 490-500 мм. Вони будуть мати широкі підлокітники, індивідуальні розетки з USB-роз’ємом.
У головних вагонах другого класу крісла розташовані за схемою 3х2. Ширина сидіння в найбільш широкій частині – не менше 450 мм. Між кріслами один підлокітник, індивідуальні розетки.
Частина крісел має зустрічне розташування, між ними передбачені стаціонарні столи. Решта сидінь мають відкидні столики, розташовані в спинці сидіння, що стоїть попереду.
У вагонах встановлять салонні монітори, які забезпечать можливість переглядати фільми або іншу медіаінформацію, яку буде транслювати бригада, яка обслуговує поїзд.
У кожному з вагонів – по два багажні стелажі, всього їх шість на склад. У вагоні першого класу передбачені ще й багажні полиці з софітами.
Інтер’єром не передбачені салонні поручні.
Для швидкої посадки і висадки пасажирів встановлять 12 двостулкових автоматичних вхідних дверей – по чотири на кожен вагон.
КВБЗ показав, як будує новий регіональний дизель-поїзд (фото)
КВБЗ показав, як будує новий регіональний дизель-поїзд (фото)
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас