Експерти дали прогноз курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти дали прогноз курсу гривні

Валюта
10912
Американська валюта кілька днів плавала в діапазоні від 25,2 до 25,4 грн/$. Це, вважають аналітики, свідчать про стабілізацію ситуації. Початок коридору – 25 грн/$, а кінець – 25,5 грн/$. Очікувати більш істотної ревальвації (зміцнення) або девальвації (зниження) курсу гривні не варто.
Аналітик Андрій Шевчишин також вважає, що гривня зміцниться до позначки в 25 грн/$. Як аргумент “за” зміцнення експерт називає заяву Нацбанку. На сайті регулятора опублікували коментар заступника директора департаменту монетарної політики і економічного аналізу НБУ Володимира Лепушинського. Мовляв, Нацбанк не планує зупиняти зміцнення національної валюти. Відповідно до заяв, такі дії суперечили б меті домогтися зниження інфляції до 5%, а також несли б інші загрози для економіки країни.

Картки для зберігання грошей

“Ймовірно, в найближчій перспективі гривня має шанс на відновлення зростання і повернеться в коридор 25-25,2 гривні за долар”, – зазначає експерт.
Другий табір висловлює менш позитивні оцінки. Наприклад, аналітик Володимир Мазуренко вважає, що долар зовсім не зміниться в ціні. Мовляв, причин для подальшого зміцнення немає.
“Гривня буде стабільно перебувати поблизу діючих позначок. Не думаю, що варто очікувати хоч відсутного відчутного зміцнення. 25,3 грн/$ – найбільш реалістичний курс”, – вважає Мазуренко.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас