В Пенсійному фонді пояснили подробиці виплат пенсій для прокурорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Пенсійному фонді пояснили подробиці виплат пенсій для прокурорів

Особисті фінанси
18129
В Пенсійному фонді пояснили подробиці виплат пенсій для прокурорів. Так законом передбачено право на призначення прокурорам пенсії за вислугу років та по інвалідності, а членам їхніх сімей — пенсії у зв’язку з втратою годувальника.
Про це повідомляє прес-служба ПФУ.
Пенсія прокурорам призначається в розмірі 60 відсотків від суми їхньої місячної (чинної) заробітної плати.
Туди включаються всі види оплати праці, з якої було сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а до 1 січня 2011 року — страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, одержуваної перед місяцем звернення за призначенням пенсії.

Як заробити на старість

Розмір виплат – визначається за вибором того, хто звернувся за пенсією, за будь-які 60 календарних місяців такої роботи підряд перед зверненням за пенсією незалежно від наявності перерв протягом цього періоду на даній роботі.
Пенсія по інвалідності
Група I або II – призначається пенсія по інвалідності за наявності стажу роботи в органах прокуратури не менше 10 років.

Довідка Finance.ua

  • В Україні скоротили список професій, які дають право на вихід на пенсію у 50 років за наявності 20 (для жінок) і 25 років (для чоловіків) стажу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас