Huawei розпочала роботу над обладнанням для 6G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei розпочала роботу над обладнанням для 6G

Технології&Авто
1230
Поки оператори мобільного зв’язку активно займаються впровадженням мереж п’ятого покоління, а виробники готують пристрої з підтримкою 5G, компанія Huawei почала розробку мережевих рішень для стандарту 6G. Крім того, експерти вже назвали дату запуску “мобільного інтернету майбутнього”.
Як повідомляє GSMArena, Huawei веде спільну роботу відразу з 13 провідними дослідницькими інститутами. Технологічна база телекомунікаційного гіганта розташувалася в Оттаві (Канада).
За попередніми оцінками аналітиків, комерційний запуск мереж шостого покоління відбудеться не раніше 2030 року. За цей час оператори і виробники телекомунікаційного обладнання повинні підготуватися до освоєння мереж з пропускною спроможністю до 1 Тбіт/с.
Раніше мережеві джерела повідомляли про початок аналогічних досліджень в Samsung, інженери якої також приступили до розробки 6G-обладнання.
Про плани брати активну участь в побудові мереж шостого покоління заявили Nokia, Ericsson і SK Telekom. Всі три компанії уклали угоду про стратегічне партнерство розвитку 6G-мереж.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас