Економіка Німеччини перебуває на межі рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Німеччини перебуває на межі рецесії

Світ
884
Експорт німецьких товарів у червні упав на 8 відсотків у порівнянні з тим же періодом минулого року, а економісти впевнені, що економіка Німеччини перебуває на межі між рецесією та стагнацією.
Про це повідомило Федеральне статистичне відомство Німеччини з посиланням на DW.
За результатами першого півріччя експорт збільшився лише на 0,5 відсотка. Загалом у червні 2019 року Німеччина експортувала товарів на суму у 106 мільярдів євро, а імпортувала — у розмірі 89 мільярдів євро.
Показники імпорту до ФРН, у порівнянні з червнем 2018 року, впали на 4,4 відсотка.
Загальний експорт німецьких товарів до країн ЄС у червні 2019 року впав на 6,2 відсотка (експортовано продукції на 63,5 мільярда євро), а до країн поза межами ЄС – на 10,7 відсотка.
На стан німецького експорту, за словами експертів, впливає обережність інвесторів у всьому світі, яка є наслідком торговельної війни між США і Китаєм, а також відсутність ясності щодо майбутнього виходу Великої Британії з Євросоюзу.
Загалом експерт з державного Німецького банку розвитку KfW Клаус Борґер вважає, що “Німеччина влітку 2019 року перебуває на межі між стагнацією і рецесією”.
Глава зовнішньоекономічного відділу Федерального об’єднання торгово-промислових палат Фолькер Траєр зазначає у свою чергу, що навіть зростання ВВП на рівні дещо вище нуля за підсумками року “стало б успіхом”, враховуючи стан світової економіки.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас