Huawei представила операційну систему Harmony OS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei представила операційну систему Harmony OS

Технології&Авто
1777
9 серпня відкрилася конференція Huawei Developers Conference 2019, на якій компанія представила свою операційну систему – Harmony OS.
Поки що нова операційна система буде використовуватися тільки на телевізорах, повідомляє IXBT.
Особливість Harmony OS – так зване мікроядро. За словами генерального директора Huawei Consumer Business Group Ю Чендуна, в Android налічується 100 мільйонів рядків коду, код ядра ОС – понад 20 мільйонів рядків. Але в реальності використовується не більше ніж 8%. Це позначається і на гнучкості ОС, і на її чутливості.
Тому в своїй ОС Huawei пішла іншим шляхом: «компактне» микроядро відповідає за базові можливості, а все інше реалізується за рахунок модулів. Це робить Harmony OS зручною для застосування в абсолютно будь-яких пристроях при збереженні високої швидкості і чутливості.
Смартфон і автомобільна медіасистеми передбачають абсолютно різні сценарії використання, тому немає необхідності робити одну громіздку ОС для всього: мало спільного мікроядра і модулів – окремих для кожної сфери застосування. Така організація ОС називається розподіленою архітектурою.
В Harmony OS буде широко використовуватися віртуалізація, а сумісність з різними додатками і мовами програмування забезпечується за рахунок компілятора Ark. Також Harmony OS сумісна з Linux, Unix і Android, так що у розробників ПЗ для цих систем не повинно бути особливих проблем з написанням ПЗ для ОС Huawei.
Спочатку Harmony OS буде використовуватися тільки в смарт-ТВ Huawei і Honor. У 2020 році екосистема апаратних рішень з підтримкою Harmony OS збільшиться і включить в себе ноутбуки, розумні годинники і браслети. Hongmeng OS 3.0 вийде в 2021 році і буде підтримувати розумні колонки і автомобільні медіасистеми.
Про смартфони нічого не говориться, але, судячи з усього, вони перебувають на другому етапі розширення екосистеми і можуть з’явитися в кінці 2019 року.
«Нові телефони Huawei з системою HongMeng дебютують на ринку в четвертому кварталі, на складі вже декілько мільйонів одиниць. Очікується, що смартфон з’явиться разом з серією Huawei Mate30», – повідомляло джерело в Китаї кілька днів тому.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас