Експерт спрогнозував курс долара до кінця літа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт спрогнозував курс долара до кінця літа

Валюта
67490
На співвідношення пари гривня/долар в Україні впливають переважно вітчизняні експортери. Однак розворот до девальвації до кінця літа неминучий.
Таку думку висловив глава підрозділу з фінансового аналізу корпорацій групи ICU Олександр Мартиненко.
“Наразі курс підтримується експортерами, які купують гривню під поточні витрати на початку місяця, а також на оплату податку на прибуток протягом другої декади серпня”, – сказав він.
За його словами, ця підтримка буде короткостроковою – активізуються українські імпортери, а також “дочки” іноземних компаній в Україні, які збільшать попит на долар. Водночас очікується зниження попиту на гривню з боку нерезидентів, які купують ОВДП, що і було одним з головних чинників рекордного зміцнення гривні.
“Тиск на курс зростатиме через активізацію імпортерів до початку осіннього бізнес-сезону і продовження репатріації дивідендів українськими “дочками” іноземних компаній. Підтримка гривні з боку іноземних інвесторів в ОВДП значно знизиться через рішення Мінфіну обмежити обсяги випуску цих інструментів до 3 млрд грн на тиждень. Таким чином, до осені гривня вже буде торгуватися в діапазоні 26-26,5 грн/дол.”, – резюмували в ICU.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас