Alphabet готується до розробки підземних тунелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alphabet готується до розробки підземних тунелів

Технології&Авто
456
Компанія проводить дослідження у сфері гіперзвукових технологій, які, як передбачається, допоможуть зменшити вартість геотермальних установок і збільшити швидкість створення тунелів.
Батьківська компанія Google – Alphabet – раніше почала активні розробки в геотермальній енергетиці. Технологія, над якою працює HyperSciences, має зробити доступними більш високі температури шляхом більшого поглиблення під землю (до 7 км). Для швидкого і ефективного створення таких свердловин кожні кілька секунд бетонний снаряд вистрілюється в шахту на швидкості 5 Махів за допомогою вибухової суміші повітря і дизельних парів.
Крім того, HyperSciences розробляє систему для створення тунелів, яка використовує ту ж гіперзвукову технологію. Автори проекту запевняють, що вона буде в 5 разів дешевшою, ніж будь-який інший існуючий аналог, а також дозволить прокладати підземні магістралі в 2,5 рази швидше.
З придбанням HyperSciences Google може стати серйозним конкурентом для The Boring Company і Ілона Маска, який всіма силами намагається здешевити і збільшити швидкість прокладення тунелів для надзвукових вакуумних поїздів Hyperloop.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас