Індекс м'ясного кошика - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс м'ясного кошика - думка експерта

30
М’ясо зростає найменшими темпами серед усіх продуктів. З початку 2019 м’ясний кошик став дорожче на 1,6%. Його вартість зросла з 575,3 грн у грудні 2018 року до 584,6 грн у червні 2019 року, хоча вартість сала зменшилася на 5,5%.
Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.
До складу кошика увійшли по кілограму яловичини, свинини, сала, тушки і філе курки, а також варена ковбаса першого сорту.
Ціна кілограма курки в тушці виросла з 57,8 грн наприкінці минулого року до 60,2 грн в червні цього, тобто на 4,2%. Таким чином, вона стала м’ясом, яке подорожчало найбільше.
Куряче філе замкнуло трійку лідерів з подорожчання. У грудні 2018 за кілограм в середньому по країні українці платили 104,5 грн, а в червні – вже 108,2 грн. Індекс зростання – 3,5%.
Свинина, яка коштувала напередодні Нового року 115,4 грн, у перший літній місяць продавалася по 119 грн. За шість місяців ціна зросла на 3,1%.
Яловичина додала з початку року лише 0,3%. Кілограм Яловичина
коштував у грудні 2018 – 128,1 грн, у червні 2019 – 128,5 грн.
“За даними власного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж з 1 січня по 1 липня 2019 м’ясний кошик виріс в ціні на 3,5%. Філе курки подорожчало на 5,1%, тушка куряча та варені ковбаси – на 4,5%, свинина – на 3,8%, яловичина – на 2,1%. І тільки ціна сала знизилася на 0,5%”, – повідомив експерт.
“М’ясні вироби дорожчають швидше за саме м’ясо, хоча і за даними різних джерел”, – зазначив Дорошенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас