У Києві викрили угруповання кредитних шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві викрили угруповання кредитних шахраїв

Кримінал
745
Співробітники СБУ викрили та заблокували в Києві масштабну шахрайську схему з обкрадання громадян через інтернет. Члени угруповання пропонували людям гроші в борг через спеціально створені веб-платформи.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
Для отримання липового кредиту злочинці вимагали попередньо переказувати на підконтрольні банківські рахунки кошти за так звані перевірочні і посередницькі дії. Називали це «оплатою податку», «авансом за послуги юристів, бухгалтерів» і так далі. Але реальні позики не видавали, хоча люди гостро їх потребували.
В СБУ заявили, що від дій шахраїв постраждали тяжко хворі люди, в тому числі і з онкологічними захворюваннями, які потребували дорогого лікування. Щоб із жертв довше тягнути гроші, їх намагалися зацькувати психологічно. Як тільки потенційні позичальники відмовлялися від чергового платежу, їх намагалися максимально залякати. Або тим, що внесуть до чорних списків «ненадійних партнерів», або просто не видадуть кредит.
За попередньою оцінкою, злочинці щомісяця отримували від цієї афери по 500 тис. грн.
Тепер проти шахраїв відкрили кримінальне провадження, а двох організаторів затримали і оголосили їм підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 ККУ (шахрайство).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас