Міжбанк: "розігрів" курсу продовжиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: "розігрів" курсу продовжиться

Валюта
3568
У понеділок на валютному ринку “розігрів” курсу триватиме. Причин кілька:
1) Відсутність великих обсягів нерезидентних продажів валюти під завтрашній аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Іноземці вичікують максимально високих котирувань і з урахуванням невеликих за обсягами пропонованих у вівторок облігацій – поки що не готові заливати ринок валютою. Зниження пропозиції буде грати на користь зростання котирувань;
2) Вихід “дочок” іноземних компаній з купівлею валюти під репатріацію дивідендів. Перша декада місяця – традиційний період для таких операцій, що призводить до зростання попиту на валюту і спекулятивних спроб підвищити курс;
3) Продовження періоду поступового зростання котирувань в обмінниках. Готівковий ринок грає на випередження, чим періодично провокує спекулятивну гру “на підвищення”.
4) Зростання попиту на валюту з боку імпортерів на тлі дуже стриманої її пропозиції від експортерів. Імпортери побоюються подальшого подорожчання долара і євро і поспішають закрити свої зовнішні угоди, а у деяких експортерів виникає бажання притримати валюту до максимально високих котирувань. Це психологічно працює проти гривні.
На користь нацвалюти спрацьовує скорочення ліквідності в банківській системі (коррахунки впали майже на 3,2 млрд гривень – до 45 млрд) і необхідність у компаній закривати свою заборгованість перед персоналом по зарплаті за липень і здійснювати свої господарські операції. Це призводить до дефіциту гривневих ресурсів у клієнтів і стимулює їх до продажу валюти на міжбанку.
З урахуванням майбутнього аукціону з розміщення ОВДП та активізації “дочок” іноземних компаній з репатріації дивідендів – «Мінфін» прогнозує на понеділок обсяги торгів в межах до 360-400 млн доларів при здійсненні до 530-620 угод.
Готівковий ринок поки що продовжить задирати котирування вгору, орієнтуючись на ситуацію на міжбанку.
Ми прогнозуємо на сьогодні продовження спроб великих гравців (експортерів, нерезидентів і спекулянтів) похитати курс і коридор по долару в межах 25,60-25,85 гривень.
Котирування готівкового валютного ринку:
Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,20-25,60 і продаж 25,70-25,90 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:

Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,51 / 25,56
євро – 28,31 / 28,32
російський рубль – 0,390 / 0,391
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас