В Японії створили "поїзд-кулю" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії створили "поїзд-кулю"

Технології&Авто
7980
В Японії була продемонстрована нова версія надшвидкого поїзда, який буде використовуватися на залізничних шляхах “Сінкансен”. Слід зазначити, що новинка не зробила прориву в технічному питанні, проте обіцяє всім пасажирам принципово новий рівень комфорту.
Для початку слід пояснити, чим же є насправді легендарна залізнична мережа “Сінкансен”. У перекладі з японської мови це слово означає “нова магістраль”. На сьогоднішній день вона є мережею швидкісних залізниць, що обплутують майже всю країну. Належить це диво інженерної думки компанії Japan Railways.
Перша лінія була відкрита ще в 1964 році, спеціально до літньої Олімпіади. Її протяжність складає 515 км. Тягнеться дорога від Токіо до Осаки. На ній знаходиться 17 станцій. Місцеві називають ці поїзди – “поїзди-кулі” через надзвичайно високу швидкість.
Цікаво, що спочатку траса задумувалася як залізниця для цілодобового перевезення пасажирів. Однак сьогодні “Сінкансен” ночами не працює. З 00 годин до 6 години ранку вона закрита на технічне обслуговування. Огортає мережа високошвидкісних залізниць всю Японію, пов’язуючи між собою найбільші міста країни.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас