Одна з компаній відмовилася робити місячний модуль для NASA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одна з компаній відмовилася робити місячний модуль для NASA

Технології&Авто
589
У травні 2019 НАСА обрало три компанії, які повинні будуть доставити на поверхню Місяця наукові прилади та інше корисне навантаження в інтересах космічного агентства. Цими компаніями стали Astroboic, Intuitive Machines і OrbitBeyond, що створюють легкі посадочні станції для доставки вантажів на Місяць.
Робота проводиться в рамках програми НАСА CLPS (Commercial Lunar Payload Services, Послуги з комерційної доставки вантажів на Місяць). Astroboic була учасником конкурсу Google Lunar X-PRIZE, який закінчився невдачею: жодна з приватних команд не змогла запустити свій місяцехід і виконати інші умови конкурсу. Astroboic, яка вважалася фаворитом, вийшла зі змагання ще в грудні 2016 року, вирішивши сконцентруватися на пошуку комерційних замовників для свого посадкового апарата
В рамках контракту CLPS Astrobotic запустить свій посадковий апарат «Пілігрим» (Peregrine) в червні 2021 року як попутне навантаження на ракеті-носії Atlas V. Посадка запланована на липень. Апарат доставить в Озеро Смерті на Місяці до 14 приладів НАСА, за що Astrobotic отримає $79,5 млн. Техаська компанія Intuitive Machines має намір запустити свою посадкову станцію Nova-C в липні 2021 року на ракеті Falcon 9. Посадка на Місяць в Океані Бур або Морі Ясності відбудеться через 6,5 доби.
Апарат буде нести чотири наукові прилади. Сума контракту – $77 млн. Третій контракт за програмою CLPS дістався компанії OrbitBeyond, яка повинна була запустити посадковий апарат Z-01 у вересні 2020 року за $97 млн. Z-01 являє собою майже не змінений апарат HHK1, розроблений ще одним учасником конкурсу Google Lunar X-PRIZE – індійською командою TeamIndus.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас