Штрафи за сміття в Україні зростуть утричі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи за сміття в Україні зростуть утричі

Особисті фінанси
1011
Уряд хоче значно посилити відповідальність українців, які досі не підписали договори з компаніями, що займаються утилізацією відходів.
Якщо зараз в Адміністративному кодексі за таке можна отримати штраф у межах 170-340 грн., то за новими порядками аналогічний проступок обійдеться порушнику в 510-850 грн. Відповідну пропозицію містить законопроект, опублікований на сайті Міністерства регіонального розвитку для ознайомлення.
Варто зазначити, що сам документ переслідує набагато серйозніші цілі. Чиновники з його допомогою хочуть відновити роботу державної житлово-комунальної інспекції, яку уряд ліквідував в березні 2011 року. Відтоді, йдеться в пояснювальній записці до документа, влада практично втратила контроль за ЖКГ-сферою як в частині якості послуг, які надаються українцям, так і в частині тарифоутворення.
До слова, саме Держжитлокомінспекція повинна буде контролювати дотримання громадянами зазначеної «сміттєвої» норми. Вона ж отримає право виписувати штрафи людям за «ухилення від укладення договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами».
Додамо, що норми законопроекту наберуть чинності на наступний день після публікації в офіційній пресі. Однак перед тим документ ще потрібно внести в Раду і переконати як мінімум 226 нових депутатів проголосувати за запропоновані зміни.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас