Експерт розповіла, що потрібно для припинення відтоку "заробітчан" за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповіла, що потрібно для припинення відтоку "заробітчан" за кордон

Особисті фінанси
3116
Зарплати в Україні мають зрости до рівня 75% від країн-сусідів, щоб зупинити катастрофічний відтік “заробітчан” за кордон.
Про це розповіла експерт з питань працевлаштування Тетяна Пашкіна.
За її словами, українці отримують менше від усіх в Європі.
“Згідно з цифрами, які я знаю з міжнародних досліджень, у 2050 році населення України становитиме 36 млн, а в 2100-му – 28 млн. Оскільки у нас смертність перевищує народжуваність щороку на 200 тисяч, ми повинні більше піклуватися про нашу робочу силу, оскільки її справді бракує. Потрібна ситуація, коли робота буде більш ефективно оплачуватися, тому що першим пріоритетом при пошуку роботи всі експертні організації визнають розмір зарплати”, – заявила експерт.
Пашкіна навела для прикладу зарплати, зазначені на одному з популярних українських сайтів з працевлаштування: “Середня зарплата в графі “інші країни” становить 42 тис. грн, середня зарплата по найбагатшому місту Києву – 15 тис. грн”.

Отримати гроші до зарплати

“Якщо ми хочемо, щоб українці залишалися на робочих місцях, українська зарплата повинна становити 65-75% від сусідів. У Польщі це 800 євро, в Чехії 800 євро мінімалка, а на кваліфіковану роботу 1,5 тис. євро. Про Німеччину вже не говоримо. Наші 600 доларів виглядають скромно”, – констатувала вона.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас