"Північний потік 2" поскаржився на дискримінацію проекту в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Північний потік 2" поскаржився на дискримінацію проекту в Європі

Енергетика
1023
Компанія Nord Stream 2 AG, яка виступає оператором будівництва газопроводу “Північний потік – 2” в обхід України, просить суд Європейського Союзу загальної юрисдикції анулювати дискримінаційні заходи щодо проекту.
Відповідну скаргу було подано напередодні, пише Сегодня.
Nord Stream 2 просить скасувати директиву ЄС 2019/692, що вносить поправки в Газову директиву Євросоюзу, через порушення принципів права ЄС про рівне ставлення й пропорційність, йдеться в повідомленні.
На думку компанії, це може призвести до скасування зазначеної директиви, оскільки поправки “були явно розроблені і прийняті з метою створити несприятливі умови і такі, що перешкоджають реалізації проекту “Північний потік – 2” .
“Як передбачливий інвестор, ми маємо намір захищати наші інвестиції. Однак поправки до Газової директиви шкодять не тільки “Північному потоку – 2”. Така очевидна дискримінація окремого комерційного проекту також підриває здатність внутрішнього ринку ЄС залучати інвестиції, щоб перехід до “низьковуглецевої” енергії став реальністю”, – заявив виконавчий директор Nord Stream 2 AG Маттіас Варніг.
Прес-служба також нагадала, що 12 квітня 2019 року з подачі Nord Stream 2 був ініційований обов’язковий тримісячний період консультацій, щоб врегулювати ситуацію мирним шляхом, перш ніж може бути направлено повідомлення про арбітраж. Наразі домовленості не досягнуто, незважаючи на те, що термін консультацій закінчився.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас