Маск придумав, як в 15 разів скоротити електропроводку в Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск придумав, як в 15 разів скоротити електропроводку в Tesla

Технології&Авто
26433
Tesla працює над революційно новою архітектурою електропроводки, яка скоротить витрату матеріалів і полегшить перехід на автоматизоване виробництво.
Компанія подала заявку на відповідний патент.
Згідно із заявкою, одні й ті ж контролери будуть керувати кількома пристроями одночасно. Наприклад, контролер в дверях обслуговуватиме блокування, а також компоненти аудіо- та освітлювальної систем.
З кожною новою моделлю Tesla послідовно скорочує кількість кабелів. Наприклад, в кожній Model S було встановлено 3 км проводів, а в Model 3 – вже 1,5 км. Однак це не межа: глава компанії Ілон Маск впевнений, що починаючи з Model Y електромобілям Tesla буде потрібно не більше 100 метрів проводки.
Новий підхід не тільки зменшить витрату матеріалів, а й допоможе налагодити складання за допомогою роботів.
Раніше, за словами Маска, в Tesla намагалися автоматизувати процеси, з якими люди справляються краще від машин. Це стало однією з причин «виробничого пекла», з якого компанія вибралася лише нещодавно. З оновленою архітектурою роботам буде набагато простіше маніпулювати кабелями. В кінцевому рахунку це знизить витрати на виробництво, забезпечить нижчі ціни і дозволить вивести на дороги набагато більше електромобілів.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас