Hyundai представила гібрид на сонячних батареях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai представила гібрид на сонячних батареях

Технології&Авто
1569
Компанія Hyundai днями представила нову гібридну версію популярної моделі Sonata, в дах якої вмонтовані сонячні панелі. Великого ефекту від їх використання компанія, щоправда, не обіцяє. Максимум, на що можуть розраховувати автомобілісти – близько 1300 км додаткового пробігу на рік.
Про це пише cleantechnica.
Саме стільки енергії здатна накопичити в акумуляторах сонячна мініелектростанція авто, за умови, що кожен день перебуватиме на сонці близько 6 годин. У перерахунку на денний пробіг це дає автовласнику всього близько 3,6 км «безкоштовного» пробігу.
Втім, інженери і не ставили перед собою завдання зробити повністю автономний автомобіль. Інакше б не стали встановлювати панелі на авто з бензиновим мотором в якості основного силового агрегата. Адже при поточному рівні розвитку технологій забезпечити достатню генерацію енергії хоча б для коротких поїздок з дому на роботу і назад неможливо.
У цій затії, втім, є не тільки іміджева складова. Потужності сонячних панелей достатньо, щоб повністю компенсувати природний розряд акумулятора під час простою, коли генератор не приводиться в рух двигуном внутрішнього згоряння.
У компанії також зазначають, що це лише перше покоління спеціалізованих автобатарей для гібридів. У другій версії елементи обзаведуться частковою прозорістю, що дозволить зробити дах автомобіля світлопроникним.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас