Polaris анонсувала машину-місяцехід (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Polaris анонсувала машину-місяцехід (фото)

Технології&Авто
280
На честь 50-річчя висадки людини на Місяць компанія Polaris побудувала репліку Lunar Roving Vehicle (LRV), який використовували в програмі “Аполлон” в 1971-72 роках.
Автомобіль зібраний з компонентів серійних баггі, мотовсюдиходів і трициклів і є цілком функціональним.
Репліку місячного ровера співробітники Polaris Industries побудували у співпраці з Ракетно-космічним центром, розташованим в Хантсвіллі, штат Алабама. За основу електрокара взято модернізоване шасі від баггі RZR, на яке навісили компоненти, запозичені у інших продуктів фірми – від світлотехніки з мотоциклів Indian до електронних гальм від тактичних військових мотовсюдиходів.
Крила ровера виготовлені зі скловолокна. При цьому використовувалися оригінальні відливні форми 50-річної давності. Машину обладнали повнокерованим шасі і електричною силовою установкою, параметри якої поки не розголошуються. У компанії зазначають, що репліка вийшла швидшою від оригіналу.
Polaris анонсувала машину-місяцехід (фото)
Головним підрядником проекту оригінального Lunar Roving Vehicle (LRV) була фірма Delco – підрозділ General Motors, що спеціалізується на електронних компонентах. LRV оснащувався чотирма електромоторами сумарною потужністю в одну кінську силу і міг проїжджати на одній зарядці до 92 кілометрів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас