Дохід місцевих бюджетів Київської області зріс на 1,3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дохід місцевих бюджетів Київської області зріс на 1,3 млрд грн

Казна та Політика
238
За півроку платники податків регіону перерахували 6,8 млрд грн.
Про це повідомив начальник Головного управління ДФС в Київській області Олексій Кавилін.
Так, за півроку платники податків регіону перерахували 6,8 млрд грн, що на чверть більше суми, сплаченої за шість місяців 2018 року.
Кавилін підкреслив, що лідер по сумі надходжень до місцевої скарбниці – податок на доходи фізосіб. Зокрема, з початку року платники податків Київської області перерахували до бюджетів 4,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб.
Як заявив начальник фіскальної служби регіону, цьому сприяло зростання мінімальної заробітної плати, а також робота податківців по виведенню зарплат з тіні та легалізації зайнятості населення.
На другому місці за відрахуваннями до бюджетів – єдиний податок. Так, підприємці-спрощенці сплатили 1 мільярд гривень, що вище минулорічних надходжень на 230 мільйонів гривень.
“Вагомими складовими доходу місцевих бюджетів Київщини є майнові податки – на нерухомість, відмінну від земельної ділянки, транспорт, землю. По всіх з них ми фіксуємо позитивну динаміку від 19 до 34%”, – стверджує Кавилін.
Власники елітного автотранспорту сплатили в бюджети області 10,5 млн грн. Цей показник перевищує минулорічний на 600 тисяч гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас