Інвестори "перебігають" з облігацій в європейську нерухомість - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори "перебігають" з облігацій в європейську нерухомість - Bloomberg

Нерухомість
1209
Поки Європейський банк стимулює прискорення зростання та інфляції в європейській зоні, ринок житла продовжує самостійно розвиватися та підвищувати ціни.
Про це пише Bloomberg.
Ціни на житло в єврозоні в 2018 році підвищилися в середньому на 4,6%, що близько до максимальних темпів з докризових часів.
Навіть в умовах уповільнення, що спостерігалося в 2019 році, вони все одно зростають приблизно втричі швидше споживчих цін.
Це не безконтрольний бум, пише видання, але в порівнянні з бондами континенту, де низькі і негативні ставки означають, що в багатьох випадках інвестори навіть не можуть випередити інфляцію, цей ринок – мрія для мисливців за прибутковістю.
Економісти і консультанти з нерухомості стверджують, що ринок житла залишиться відносно гарячим ще рік-два, приносячи інвесторам приблизно 4%, в той час як від держоблігацій єврозони ледве можна отримати прибутковість більше 1%.
“Нерухомість – один з дуже небагатьох інструментів, які все ще забезпечують пристойний дохід. Інструменти з фіксованою дохідністю здаються жахливими великим інвесторам на кшталт пенсійних фондів і навіть власникам невеликих заощаджень”, – зазначає економіст Алехандро Інурр’єта.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас