"Укрзалізниця" хоче повернути міські електрички Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" хоче повернути міські електрички Києва

Фондовий ринок
600
В рамках проекту Kyiv Citу Express, “Укрзалізниця” хоче повернути міські електрички на підприємство до 2021 року.
Про це йдеться в повідомленні на сайті УЗ.
“Укрзалізниця ініціювала створення робочої групи, яка розгляне питання передачі міських електричок назад, залізничникам. Це дозволить реалізувати проект Kyiv Citу Express, в першу чергу оптимізувати використання рухомого складу і уникати таких ситуацій, коли поїзди взагалі не виходять на маршрут”, – йдеться в повідомленні.
Хоч електрички і належать “Київпастрансу”, вони їздять по інфраструктурі та обслуговуються в депо “Укрзалізниці”.
Проект Kyiv Citу Express планується реалізувати до 2021 року, на нього потрібно 4 млрд грн. Підприємство розглядає три варіанти фінансування: перший – власними силами (на нього найбільше розраховують), другий – кошти від органів місцевої влади та Кабміну, третій – приватні інвестиції з партнерством “Укрзалізниці”.
Загалом потрібно відремонтувати близько 35 електричок, а в міру прибутковості проекту – купувати новий рухомий склад. Зазначається, щоб проект був ефективним, потрібно купити 10 одиниць рухомого складу місткістю до 1000 осіб. Суть в тому, що Kyiv Citу Express передбачає інтервал між електричками в пікові години 10-15 хвилин і охоплення 47 станцій. Наразі міська електричка в Києві ходить по кільцевому маршруту Дарниця – Київ-Петрівка – Київ-Пасажирський – Дарниця і зупиняється на 15 станціях.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас