Європейський центробанк опустить ставку нижче нуля - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський центробанк опустить ставку нижче нуля - Bloomberg

Світ
834
Європейський центробанк пошле чіткий сигнал про те, що процентні ставки незабаром опустяться ще глибше в область від’ємних значень, прогнозують економісти.
Про це пише Bloomberg.
Президент ЄЦБ Маріо Драгі раніше заявляв, що він буде готовий до додаткових стимулів, якщо економічні прогнози не покращаться.
Відтоді надходять суперечливі дані, і більшість опитаних агентством економістів кажуть, що 25 липня Рада керуючих змінить формулювання своєї заяви, щоб показати, що ставки можуть бути знижені, і приступить до дій на наступному засіданні після літніх канікул.
Економісти очікують, що ставку за депозитами ЄЦБ у вересні буде знижено на 10 базисних пунктів до рекордно низьких мінус 0,5%, а деякі банки, включаючи UBS, HSBC і Nomura прогнозують другий крок вниз на ту ж величину в грудні.
Commerzbank чекає зниження ставки на 20 базисних пунктів вже в липні.
Найбільш суттєва зміна в порівнянні з опитуванням, проведеним агентством три тижні тому, полягає в тому, що більше половини респондентів зараз прогнозують перезапуск нетто-покупок активів ЄЦБ.
Повернення нетрадиційних заходів ознаменує кардинальні зміни з кінця минулого року, коли регулятор готувався згорнути заходи монетарної підтримки.
Зараз цей порив слабшає на тлі напруженості у світовій торгівлі, і Драгі, який в жовтні йде у відставку, наостанок намагається оживити зростання і інфляцію в єврозоні.
У зв’язку з цим економісти ЄЦБ почали аналізувати стратегію політики ЄЦБ, включаючи потенційний перегляд своєї мети щодо інфляції, повідомили джерела, знайомі з питанням. Такий крок дозволив би регулятору довше здійснювати заходи монетарного стимулювання.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас