G7 змінять податки для великих ІТ-компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G7 змінять податки для великих ІТ-компаній

Світ
960
Міністри фінансів країн G7 на зустрічі в Парижі домовилися про спільні зусилля в розробці нових принципів оподаткування великих міжнародних компаній, що працюють у сфері інформаційних технологій.
Міністри мають спільну думку щодо “нагальної потреби вирішення податкових труднощів, що виникають у зв’язку з цифровізацією економіки”, – йдеться в комюніке за підсумками зустрічі.
Зокрема, вони домовилися про спільну розробку податкових принципів, в яких будуть відображені нові бізнес-моделі, включаючи ті, які передбачають ведення компанією бізнесу на певній території без фізичної присутності. Очікується, що такі принципи будуть розроблені до початку 2020 року.
Також міністри домовилися про створення ефективного механізму розв’язання податкових суперечок, який допоможе уникнути подвійного оподаткування.
“Члени G7 вперше дійшли згоди з цього питання, – заявив міністр фінансів Франції Брюно ле Мер. – Це реальний крок у бік більш чесного оподаткування в XXI столітті”.
Раніше європейська влада неодноразово критикувала міжнародні ІТ-компанії, включаючи Google і Facebook, за сплату недостатніх сум у вигляді податків за ведення бізнесу на їхній території. Для цього компанії фіксують отриманий прибуток у підрозділах, які зареєстровані в країнах з нижчими податками.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас