Данія дала перший дозвіл Baltic Pipe — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія дала перший дозвіл Baltic Pipe

Енергетика
1025
Проект з доставки норвезького газу в Польщу Baltic Pipe отримав перше схвалення від влади Данії, в той час як королівство затягує узгодження будівництва газопроводу «Газпрому» «Північний потік-2».
Датське агентство з охорони навколишнього середовища видало дозвіл на будівництво виходу газопроводу на сушу на східному узбережжі Данії. Рішення було прийнято регулятором 12 липня і розкрито на сайті проекту.
Тепер датський газотранспортний оператор Energinet може перейти до наступного етапу – отримання дозволів від 13 муніципалітетів по сухопутній трасі магістралі. Газопроводу також потрібне схвалення від Датського енергетичного агентства щодо морської ділянки в датських водах.
Тим часом Данія вже кілька років не погоджує заявку проектної компанії «Північного потоку-2» Nord Stream 2 AG на проходження морської магістралі в датських водах. Компанія подала три заявки: одну (з найкоротшим маршрутом) на проходження магістралі в територіальних водах, вона повторює раніше узгоджений маршрут першого «Північного потоку». Влада Данії прийняла спеціальний закон, що вимагає узгодження подібних заявок МЗС країни. Дві інші заявки проходять через виняткову економічну зону Данії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас