Маск показав спосіб читання думок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск показав спосіб читання думок

Технології&Авто
3392
Компанія Ілона Маска Neuralink продемонструвала пристрій, який здатний реєструвати активність мозку щура за допомогою тисяч електродів, імплантованих поруч з нейронами і синапсами.
Це дозволить їй в майбутньому розміщувати високошвидкісні обчислювальні системи всередині мозку людини без шкоди організму. Про це повідомляє видання Bloomberg.
Стартап, який підключив до свого проекту 150 мільйонів доларів, буде домагатися схвалення Управління з контролю за продуктами харчування і препаратами (FDA) клінічних випробувань на людях.
Мета експерименту полягає в тому, щоб просвердлити отвори в черепах паралізованих пацієнтів і вставити імплантати, які дадуть можливість подумки управляти цифровими пристроями. Однією зі складностей є утворення з гліальних клітин аналога рубцевої тканини навколо дротів, яка погіршує передачу чітких сигналів.
Для подолання цієї проблеми Neuralink створила робота, який здатний точно розміщувати нитки (товщиною в чверть волоса), пронизані десятками електродів. Робот здатний уникати кровоносні судини, запобігаючи можливу шкоду мозку і утворення рубців.
Дослідники провели щонайменше 19 операцій на гризунах і успішно розмістили нитки в 87 відсотках випадків. Крім того, за словами Ілона Маска, проводяться експерименти за участю мавп. У людей дроти будуть зчитувати мозкові сигнали і передавати їх в невеликий пристрій, імплантований за вухом, яке передає дані на комп’ютер.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас