Київські будинки отримають паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські будинки отримають паспорти

Нерухомість
695
Паспортизація житла у Києві розпочнеться вже цього року, і тоді кожен власник паспортизованого житла зможе дізнатись про стан будинку, його специфіку, економічні характеристики.
Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає прес-служба КМДА.
«Капітальний ремонт будинку, його технічний стан – це найважливіший аспект в управлінні будинком, від якого дійсно залежить і вартість нерухомості, і безпека. А без достовірної інформації у власників квартир жодного об’єктивного рішення прийняти не можна», – повідомив Петро Пантелеєв.
Паспортизація у Києві розпочнеться вже цього року.
“Квартира як об’єкт нерухомості – це наш капітал, вона має свою ринкову вартість, і від того, в якому стані будинок, залежить ринкова вартість нашої квартири”, – додав заступник голови КМДА.
Кожен власник паспортизованого житла зможе дізнатись про:
  • стан будинку,
  • його специфіку,
  • економічні характеристики,
  • будинкові громади зможуть приймати певні рішення щодо створення ОСББ, проведення капремонтів будинку, модернізації, енергоефективності.
За словами Петра Пантелеєва, близько 80% столичних багатоповерхівок потребують комплексного капітального ремонту. Орієнтовна сума необхідних коштів – 10 мільярдів гривень.
Зазначається, що буде створена робоча група, яка має напрацювати рекомендації до чинного законодавства спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. В результаті це дозволить зробити питання ремонтів житлових будинків пріоритетним у державній політиці України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас