"Північний потік" зупинився на ремонт до кінця місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Північний потік" зупинився на ремонт до кінця місяця

Енергетика
340
Обидві нитки морського газопроводу “Північний потік” зупинені на два тижні (за графіком до ранку 30 липня) для проведення планового технічного обслуговування.
Про це свідчать дані газотранспортних компаній OPAL Gastransport і NEL Gastransport.
Регулярне річне технічне обслуговування є частиною планово-попереджувальних ремонтів і проводиться в сьомий раз з початку експлуатації газопроводу, зазначає проектна компанія Nord Stream AG.
Щорічні роботи з технічного обслуговування є ключовим елементом довгострокової стратегії управління цілісністю газопроводу “Північний потік”. Механічні компоненти і системи автоматизації проходять ретельну перевірку для забезпечення надійної, безпечної та ефективної роботи двох ниток газопроводу протягом проектного терміну служби, що становить не менше 50 років.
Графік робіт з технічного обслуговування трубопроводу був заздалегідь узгоджений з партнерами Nord Stream AG як на стороні постачальника, так і споживачів і врахований в заявках на транспортування газу європейським партнерам через “Північний потік”, нагадують газовики.
За добу “Північний потік” прокачує до 170 млн кубометрів газу.
У момент зупинки одних газопроводів зростає обсяг прокачування за іншими маршрутами (справедливо очікувати зростання поставок через Україну), можливе скорочення закачування газу в підземні сховища і відбір газу з ПСГ.
Зупинки газопроводів і видобувних промислів на ремонт здатні надати підтримку цінам на газ на спотовому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас