Міжбанк: чи буде "перетягування каната" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи буде "перетягування каната"

Валюта
963
У п’ятницю на валютному ринку знову буде досить напружено. Торги четверга так і не змогли сформувати остаточний тренд на міжбанку, і сьогодні ринку вже час визначатися.
Як і вчора – фактори, які грали на користь гривні особливо не спрацювали (долар так і не повернувся до рівнів початку тижня), але і зростання він теж особливого продемонструвати не зміг. В кінцевому підсумку – після “тривалого перетягування каната” курс зупинився на позначці 25,83/25,86 з дуже туманними перспективами щодо подальшого розвитку подій.
У будь-якому разі, статистика торгів сьогодні впаде за рахунок ефекту закінчення тижня і буде перебувати в межах до 380-400 млн доларів при укладенні до 450-490 угод.
Що стосується курсу, то тут проти гривні спрацює подальше зростання ліквідності в банківській системі. Коррахунки на ранок 12 липня ще зросли на 4,4 млрд гривень – до 63,2 млрд. Ці ресурси стануть підмогою для спекулятивних спроб розхитування котирувань. Крім цього зберігається підвищений попит на валюту з боку великих клієнтів. До імпортерів енергоносіїв почали приєднуватися великі рітейлери, які побоюються подальшого зростання котирувань і вважають за краще активно оплачувати свої закупівлі товарів на початку нового кварталу.
Водночас піднеслися духом експотери. Вони побачили зростання котирувань і стали з більшим ентузіазмом “боротися” за курсом, періодично притримуючи валюту.
На готівковому ринку теж поки що період усвідомлення того, що відбувається. Котирування сильно не зростають, але вже і не надто падають. Власники обмінників уважно стежать за міжбанком і не хочуть “пролетіти” при виставленні цінників. Тому працюють “з обороту”, але зі збільшеним спредом (особливо по євро, де ситуація швидко змінюється не тільки в Україні, а й на світових майданчиках).
Не дуже чітко поводиться і Нацбанк. Мабуть, вирішивши поборотися зі спекулятивними іграми окремих учасників ринку – він вчора з ранку відкупив пропозицію в межах котирувань 25,78 гривень за долар, чим спричинив на міжбанку певний брак валюти вже до середини дня, який в подальшому і повернув долар до вечірніх 25,83/25,86. Особливих обсягів НБУ не викупив, але курс при цьому підтримав. Хоча чіткого меседжу ринку такими діями він теж не дав (обсяги операцій регулятора були малі, і не всі учасники ринку навіть встигли зреагувати на ці його кроки).
Така невизначеність довго тривати не може, і, швидше за все, п’ятниця все ж таки дасть відповідь щодо перспектив гривні на найближчий час.
Курсове «дно» вже пройдено, і міжбанк продовжить корекцію. Ми прогнозуємо на п’ятницю коридор по долару в межах 25,60-25,80 гривень з періодичними курсовими коливаннями протягом дня в моменти виходу великих гравців на торги.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,83 / 25,86
євро -29,07 / 29,10
російський рубль – 0,404 / 0,411
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас