Міжбанк: чекаємо на зростання обсягів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чекаємо на зростання обсягів

Валюта
1038
Понеділок обіцяє бути дуже цікавим днем ​​на валютному ринку зі зростанням обсягів операцій до 420-450 млн доларів при укладенні до 510-580 угод. Безпосередньо на поведінку учасників ринку будуть впливати:
1) Очікуваний завтра аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП на тлі зростання ліквідності в банках (коррахунки на ранок збільшилися на 1,4 млрд гривень – до 39 млрд). Інвестори – як іноземні, так і місцеві – демонструють активний інтерес до цих гривневих паперів.
Для їх купівлі їм потрібна гривня, що збільшить обсяг пропозиції валюти на торгах в період з 8 по 10 липня.
Водночас – зростання коррахунків додає ресурсів для спекулятивного розхитування ринку, що теж треба враховувати клієнтам при роботі на валютному ринку в ці дні;
2) Відносна “зупинка” просідання котирувань готівкового ринку. Попит на валюту, що дешевшає, поступово збільшується, і це знизить її приток на міжбанк через операції банків по валютній позиції. Саме за рахунок збільшення попиту більшість обмінників вже зупинили зниження своїх котирувань;
3) Зростання активності клієнтів у частині скупки валюти під свої зовнішньоекономічні контракти (особливо у імпортерів енергоресурсів) на тлі завершення періоду репатріації дивідендів компанії “дочок” іноземних компаній і небажання великих експортерів продавати валюту “задешево”. Падіння курсу останніх тижнів вже боляче б’є по фінансових показниках таких компаній, і вони не поспішають продавати валюту за цими цінами, сподіваючись на зростання котирувань.
Всі ці фактори працюють різноспрямовано, і тому ринок понеділка буде надзвичайно залежний від поведінки і курсових завдань найбільших гравців і НБУ. Нацбанк продовжить викуповувати надлишок пропозиції долара на торгах в резерви, чим буде істотно впливати на кінцеве курсоутворення.
Ми прогнозуємо на понеділок коридор по долару в межах 25,55-25,75 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,64 / 25,68
євро – 28,76 / 28,81
російський рубль – 0,4019 / 0,4030
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас