Гройсман розповів, як підвищення пенсій позначиться на субсидіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, як підвищення пенсій позначиться на субсидіях

Казна та Політика
1716
Нинішнє підвищення пенсій 2,5 млн українських пенсіонерів, які отримували маленьку зарплату, але мали великий стаж, а також майбутній масовий перерахунок для всіх категорій пенсіонерів не повинні вплинути на рівень нарахування субсидій за житлово-комунальні послуги.
Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив в ефірі програми “Головна Тема. Вибір” на телеканалі “Україна”, повідомляє “Сегодня”.
Він навів для прикладу історію пенсіонера, який отримує 1768 грн грн пенсії, живе в двокімнатній квартирі і платить комунальні послуги, хоча їх повинен покривати механізм субсидій.
“Уряд монетизував субсидії і тепер люди отримують їх натуральними коштами. При таких низьких доходах ця людина може і має право претендувати на субсидію, і вона може дорівнювати приблизно 1500-1600 грн. І тоді у людини будуть повністю покриватися комунальні послуги”, – пояснив глава уряду.
“Якщо людина в силу якихось обставин не підпадає під загальну систему отримання субсидій, органи соціального захисту в її населеному пункті мають право приймати індивідуальне рішення, щоб увійти в становище конкретної людини, не відмовляти їй, а навпаки – допомогти, залучити його в систему субсидій”, – розповів прем’єр.
Гройсман нагадав, що кошти на субсидії є, і закликав органи соціального захисту в індивідуальних випадках не звертати уваги на число зареєстрованих в оселі осіб, а приймати рішення на користь людей, які потребують підтримки.
“Тоді це буде правильно. Тобто, з одного боку – пенсія, з іншого – субсидія, і це буде більший дохід для людини, щоб мати певні суми на життя. Підкреслюю, один з найважливіших пріоритетів (уряду. – ред.) – це системне подальше збільшення пенсій”, – підсумував Гройсман.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас