Moody's змінило прогноз для банківської системи України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's змінило прогноз для банківської системи України

Казна та Політика
1634
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service змінило прогноз банківської системи України на “стабільний” з “позитивного”, вказавши на ризики, пов’язані зі зростанням споживчого кредитування.
Про це повідомляє Reuters.
“Швидко зростаючі споживчі кредити створять ризики для якості активів в довгостроковій перспективі”, – сказав аналітик Лев Дорф.
За оцінками Moody’s, питома вага проблемних кредитів в банківській системі України знизиться до 54% ​​до кінця 2020 року з 69% в кінці 2018 року завдяки активізації кредитування та списанню старих кредитних боргів.
Незважаючи на те, що Moody’s не чекає дефолтів за споживчими кредитами в найближчі рік-півтора на тлі збільшення доходів домогосподарств, агентство попереджає, що подальше швидке зростання цього виду кредитування може негативно вплинути на якість банківських активів, якщо темпи економічного зростання сповільняться.
У повідомленні Moody’s йдеться, що стабільність української економіки і фінансової системи буде залежати від здатності Києва продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом.
МВФ в грудні минулого року схвалив 14-місячну програму stand-by на суму 3,9 млрд доларів, щоб допомогти українській владі впоратися з борговими платежами і утримати фінансову стабільність в умовах політичної невизначеності через президентські і парламентські вибори в 2019 році.
Володимир Зеленський, обраний президентом в кінці квітня, розпустив парламент і призначив на 21 липня дострокові парламентські вибори, які раніше планувалися на кінець жовтня.
Після зміни президента Київ і МВФ почали дискусії про необхідність підготовки нової програми, переговори про яку можуть початися після обрання нового парламенту і призначення нового уряду.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас