"Укртрансгазу" встановили нові тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртрансгазу" встановили нові тарифи

Енергетика
393
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила нові тарифи для АТ “Укртрансгаз” на послуги зберігання газу.
Про це повідомили у прес-службі компанії.
“Укртрансгаз” інформує про схвалення регулятором (НКРЕКП) проекту постанови про перегляд тарифів на послуги із закачування та відбору природного газу в підземних сховищах. Документ передбачає встановлення тарифу на закачування в розмірі 93,3 грн/1 тис. куб. м на добу (без ПДВ), а на відбір – 97,2 грн/1 тис. куб. м на добу (без ПДВ)”, – вказали в АТ.
При цьому, як зазначається, тариф на послуги зі зберігання залишиться без змін – 0,172 грн/1 тис. куб. м на добу.
Тарифи встановлюються з 1 серпня 2019 року, але не раніше дня, наступного за днем опублікування постанови в офіційному друкованому виданні – газеті “Урядовий кур’єр”.
Розрахунок діючих тарифів, як зазначається, здійснено з урахуванням коригування річної планової тарифної виручки “Укртрансгазу”.
“Однак збільшення тарифів оператора газосховищ не вирішує основних проблемних аспектів, які призводять до дефіциту коштів і ставлять під загрозу безперебійну роботу “Укртрансгазу”. Основними джерелами, які сформували критичний дефіцит ліквідності компанії, є економічно необґрунтовані тимчасові тарифи для Оператора ГТС, прийняті НКРЕКП наприкінці 2018 року, та неврегульована проблема з несанкціонованими відборами газу з ГТС”, – додали в компанії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас