В Кабміні пояснили, як новий ринок електроенергії вплине на ціни для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Кабміні пояснили, як новий ринок електроенергії вплине на ціни для населення

Енергетика
1326
Повномасштабний запуск нової моделі ринку електроенергії посилить енергетичну безпеку України.
Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
“Сьогодні, 1 липня 2019 року, в Україні настає важливий етап впровадження реформи енергетичної системи держави – відбувається повномасштабний запуск нової моделі ринку електроенергії”, – ідеться в повідомленні.
Ігор Насалик виділяє дві важливі речі:
  • по-перше, енергоринок спрямований на споживача та забезпечує можливість кожному споживачеві вибору постачальника електроенергії;
  • по-друге, виконуються взяті на себе зобов’язання перед енергетичним співтовариством та створюємо можливість інтеграції до європейського енергоринку, що посилить енергетичну безпеку нашої держави.
“Ми підготували всю необхідну нормативно-правову базу для успішного старту ринку та захисту всіх його учасників – як постачальників, так і споживачів. До закону про енергоринок було підготовлено близько 100 підзаконних актів, третина з яких була розроблена фахівцями Міненерговугілля. І це титанічна праця, яка була зроблена з дотриманням усіх європейських та міжнародних норм та стандартів у стислі терміни”, – коментує він.
За його словами, система збалансована таким чином, що вона не призведе до зростання ціни для населення, яку не підвищували з березня 2017 року.
“На перехідному періоді вимушено встановлені деякі обмеження з метою недопущення стрімкого зростання тарифів. Ринку необхідно пройти еволюцію до повної лібералізації”, – зазначає Насалик.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас