Коли лікарі можуть відмовитись від клієнта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли лікарі можуть відмовитись від клієнта

Особисті фінанси
1462
Всі українці можуть вільно обирати свого сімейного лікаря. Але й всі лікарі, не лише сімейні, мають право вибору — вони можуть відмовитися від подальшого ведення пацієнта.
Хоча пацієнт за жодних обставин не може бути позбавлений медичної допомоги.
Про це пише Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбуці.
У яких випадках лікар може відмовитися від ведення пацієнта:
  • Якщо пацієнт не виконує медичних приписів. Лікар має обов’язково фіксувати у карті або листку непрацездатності вид порушення — чи то пацієнт невчасно прийшов на прийом, чи то перебував у стані алкогольного сп’яніння, чи то вживав наркотики під час лікування. Або ж людина вийшла на роботу без дозволу лікаря чи “втекла” зі стаціонарного лікування.
  • Якщо пацієнт порушує правила внутрішнього розпорядку медзакладу. Ці правила визначають права та обов’язки, коли він чи вона звертається за медичною допомогою, а також під час перебування в лікарні.
  • Лікарі мають рекомендувати пацієнту звернутись до іншого медзакладу, якщо лікар чи медзаклад не можуть забезпечити необхідне лікування через відсутність обладнання чи відділення.
  • Сімейні лікарі можуть відмовитися від подальшого ведення пацієнта, якщо той не виконує медичних приписів або правил внутрішнього трудового розпорядку.
  • Лікар може відмовити в укладенні декларації з пацієнтом, якщо вже має оптимальну кількість декларацій: для терапевта — це 2000, сімейного лікаря — 1800, педіатра — 900.
Лікар не може відмовитися укладати декларацію з пацієнтом через місце реєстрації, місце проживання, вік, стать, соціальний статус, історію хвороби пацієнта, відсутність паспорту або через те, що людина є внутрішнім переселенцем.

Довідка Finance.ua

  • Платний виклик лікаря у столиці (консультація) – від 400 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас