Україна може в п'ять разів збільшити використання шлаків при будівництві доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може в п'ять разів збільшити використання шлаків при будівництві доріг

Казна та Політика
456
Україна може збільшити використання шлаків в дорожньому будівництві як мінімум в п’ять разів. Такий висновок зробив аналітик GMK Center Андрій Глущенко.
В Україні налічується близько 430 тисяч км доріг. Якщо щорічно ремонтувати хоча б 3 тисячі км (близько 0,6% їх кількості), то споживання шлаків збільшиться мінімум до 5 млн тонн – це в п’ять разів більше, ніж на сьогоднішній день.
“Нам час зрозуміти, що перехід на використання шлаків замість щебеню і піску з кар’єрів – це питання державної екологічної політики. З іншого боку, важливо, щоб дорожні роботи фінансувалися”, – додав Глущенко.
Як чудовий приклад застосування шлаків для прокладання доріг аналітик GMK Center навів нещодавнє будівництво ділянки вулиці в австралійському Сіднеї.
Частину дорожнього полотна австралійці зробили з геополімерного бетону. Бетон виготовлений з суміші доменного шлаку і золи від ТЕС. Поки що ділянка дороги тестова, і стан полотна контролюватимуть датчики. Якщо досвід виявиться успішним, його застосування будуть розширювати.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас