Міжбанк: чого чекати щодо долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чого чекати щодо долара

Валюта
4333
П’ятниця на валютному ринку пройде активно, хоча і зі зниженням загальної статистики торгів через ефект закінчення тижня. Ми припускаємо, що обсяг операцій по дню складе не більше 360 млн доларів при укладенні до 480 угод.
З одного боку – частина клієнтів ще не закрили свої бюджетні платежі і продаватимуть валюту, щоб розрахуватися з державою. Це збільшить пропозиції на міжбанку;
З іншого боку – попереду основні дні відшкодувань експортерам ПДВ (хоча по ринку і ходять чутки про деякі затримки цих виплат у часі). Швидкий прихід гривні на тлі скасування обов’язкових продажів – може стимулювати клієнтів притримувати валюту до останнього.
Крім цього, з урахуванням цієї суботи і неділі і майбутніх триденних вихідних в кінці червня – у клієнтів залишається дуже мало робочих днів для виконання своїх місячних і квартальних бізнес-планів. Всі компанії поспішають, що призводить до ситуативних перекосів попиту і пропозиції в момент виходу основних великих гравців.
Ми прогнозуємо на п’ятницю коридор по долару в межах 26,20-26,35 гривень з повною залежністю курсового тренду від дій і завдань найбільших гравців.
При такому ринку спекулянти будуть працювати сьогодні тільки в форматі «в дві сторони». Хоча при різких перекосах попиту і пропозиції, звісно ж, не пропустять нагоди погойдати курс. Нацбанк постарається викупити на торгах свої “чергові” 20 млн доларів, використовуючи “анонімний” формат через Matching.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,31 / 26,34
євро – 29,72 / 29,75
російський рубль – 0,4173 / 0,4182
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас