Підстав урізати бюджетні видатки немає — Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підстав урізати бюджетні видатки немає — Мінфін

Казна та Політика
229
Наразі немає підстав для того, щоб проводити секвестр державного бюджету, тобто урізати державні видатки через нестачу у бюджеті коштів.
Про це повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова в інтерв’ю Громадському.
«У Бюджетному кодексі дуже чітко написано, які є підстави для скорочення видатків бюджету (недоотримання запланованих бюджетних надходжень більше ніж на 15% — ред.). У нас зараз немає для цього ні фактичних, ні обґрунтованих Бюджетним кодексом підстав, і ми не бачимо ймовірності того, що такі підстави можуть бути до кінця року, якщо ми будемо рухатися за нашим планом», — повідомила Маркарова.
Водночас міністр визнала, що наразі до бюджету не надходять доходи у тому обсязі, який було передбачено в ухваленому законі про Держбюджет на 2019 рік. Проте наразі це недонадходження складає близько 2%.
«В нас за 5 місяців не виконаний план по приватизації, однак Міністерство фінансів дуже швидко замістило її запозиченнями. Якщо говорити по податкових і по митних надходженнях є певне недовиконання по обох», — зазначила Маркарова.
Негативні результати виконання бюджету Маркарова пояснила тим, що в основу закону про бюджет ліг прогноз Мінекономіки та Національного банку, у якому курс долара був набагато вищим, ніж він є нині.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас