До системи Прозорро підключили 238 міст та селищ - МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До системи Прозорро підключили 238 міст та селищ - МЕРТ

Казна та Політика
176
Децентралізація дала змогу ефективно запустити систему Прозорро.Продажі, яка на сьогодні працює вже у 24 регіонах України, та до якої підключено 238 міст та селищ.
Про це сказав перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.
“Реформа децентралізації, яку проводить уряд, дозволила ефективно запустити систему Прозорро.Продажі, яка на сьогодні працює вже у 24 регіонах України. До неї підключено 238 міст та селищ. За півтора року кількість аукціонів зросла майже у десять разів і вже становить близько 3,5 тис. аукціонів. На цих аукціонах органи самоврядування продають та здають в оренду комунальне майно, проводять малу приватизацію, надають право розміщення реклами, проведення ярмарок, надання послуг паркування та розваг. Переважну більшість складають аукціони з малої приватизації”, – сказав Кубів.
Він відзначив, що загальна сума доходів місцевих громад від аукціонів на червень 2019 року становила більш ніж 700 млн грн, а середній показник збільшення вартості лоту становить близько 40%.
“Сьогодні в громадах малий та середній бізнес є основним учасником торгів у системі Прозорро. Кожного місяця в ній реєструються майже 5 тисяч нових постачальників, серед яких майже 80% – це представники місцевого бізнесу, що діють в межах 1-2 областей”, – наголосив Кубів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас